Obal ako silný marketingový nástroj

Obal sa stáva čoraz silnejším prostriedkom v konkurenčnom boji. Zákazník si môže vyberať zo širokého spektra obalov – spotrebiteľské, produktové, darčekové, reklamné alebo prepravné. Z tohto dôvodu je veľmi dôležité vytvoriť taký obal, ktorý v zákazníkovi vyvolá záujem o kúpu konkrétneho produktu.

Krabičky na čaje, keksy, cukrovinky či iné potraviny musia v regáli alebo na pulte v predajni upútať zákazníka na prvý pohľad. Nesmieme zabúdať na potlač obalov či už logom, obrázkom alebo inými informáciami o produkte. Na základe týchto požiadaviek vie Polygrafické centrum s.r.o. pre Vás navrhnúť a vyrobiť také obaly, ktoré posilnia značku Vašich produktov priamo na mieste predaja a zabezpečia želanú odozvu spotrebiteľov.

Vyhľadávaným materiálom pri spotrebiteľských obaloch napríklad pri potravinách, kozmetike či vo farmaceutickom priemysle sú obaly z hladkej lepenky. Krabičky môžu byť s 1, 2 alebo 3-bodovým lepením, so samostatným vekom ako dno + veko, s klopou alebo bez, s okienkom alebo bez neho. Uplatnenie si takéto obaly nájdu aj na rôzne spoločenské hry, karty, či kvartetá. Krabičky Vám dodáme v rozloženom stave, ale vieme Vám ich dodať aj zložené, napríklad pri spoločenských a kartových hrách už komplet aj s vloženými komponentami.

Taktiež vieme zrealizovať obaly z vlnitej lepenky, ktorej najväčšou výhodou je jej variabilita, ale zároveň aj to, že patrí medzi ekologické obaly. Na výrobu týchto obalov používame 2, 3 a 5 vrstvovú lepenku, prípadne mikrovlnu. Kartónové obaly z vlnitej lepenky poskytujú produktom vysokú ochranu proti poškodeniu, preto sú vhodné aj pre produkty s vyššou záťažou. Klientom vieme zabezpečiť rôzne typy obalov i podľa klasifikácie FEFCO štandardov. Aj krabice z vlnitej lepenky však môžu zaujať zaujímavým dizajnom, preto sa netreba báť experimentovať a nechať si navrhnúť zaujímavý výsek, netradičnú potlač či iné atypické prevedenie obalu.

Na čo sa treba zamerať pri navrhovaní obalu? V prvom rade je to rozmer krabice v poradí dĺžka x šírka x výška, množstvo, bližšia špecifikácia a účel použitia krabice, materiál, z ktorého má byť krabica vyrobená a potlač krabice. Ak si neviete rady so zabalením produktu, prineste nám ho a my Vám navrhneme obal na mieru. Poradíme Vám, aký materiál je najvhodnejší pre Váš produkt, navrhneme konštrukciu prípadne grafické spracovanie a zabezpečíme bezproblémové doručenie k Vám. Je dôležité doladiť vzhľad krabice povrchovou úpravou. Treba si ale zvážiť, akú úpravu zvolíte, pretože nie každá povrchová úprava je vhodná pre všetky produkty. Samozrejme náš tím je ochotný sa Vám venovať a nájsť pre Vás najvýhodnejšie a najoptimálnejšie riešenie. 

Máte záujem o riešenie na mieru?