Prečo je marec mesiacom knihy?

V marci si oveľa viac ako inokedy v roku pripomíname význam kníh. Ak siahneme do histórie, zistíme, že tento mesiac sa spája s ľudovým spisovateľom a šíriteľom slovenskej a českej knihy – Martinom Hrebendom. Hoci Martina Hrebendu trápili problémy so zrakom, nebránilo mu to v tom, aby sa venoval zbieraniu a zachraňovaniu kníh a tak sa podieľal na šírení slovenskej knižnej kultúry. Tento významný slovenský buditeľ sa narodil aj zomrel v marci a ako úctu k tomuto mesiacu bol marec vyhlásený v roku 1955 ako mesiac knihy.

Je dokázané, že čítanie kníh výrazne ovplyvňuje fyzické aj psychické zdravie a tiež znižuje riziko depresie. Samotné čítanie prispieva k lepším komunikačným schopnostiam, zlepšuje pamäť, rozvíja slovnú zásobu, tvorivosť i fantáziu. V neposlednom rade je to pre mnohých príjemný relax a oddych od každodenného uponáhľaného života.

Polygrafické centrum s.r.o. vie zabezpečiť tlač kníh rôznych žánrov od odborných kníh, encyklopédií cez detské knihy, leporelá, obrázkové knihy až po kuchárske knihy, slovníky či kroniky. V ponuke máme rôzne mäkké a tvrdé knižné väzby od V1 po V9, špirálové a hrebeňové väzby, rôzne výseky, či povrchovú úpravu. Pri výbere väzby je dôležité zohľadniť aj celkovú technickú špecifikáciu produktu. Povrchovú úpravu obálky je potrebné si dôkladne zvážiť, nakoľko môže výrazne zvýšiť celkový imidž knihy. Niekomu viac vyhovuje lesklé lamino, inému skôr matné, UV lak či parciálny lak. Ak má klient špecifickejšiu alebo netradičnú požiadavku ako je glitrový či voňavý lak, vieme mu vyhovieť. Vďaka moderným technológiám a postupom vieme vytlačiť aj len zopár kusov alebo veľké náklady za veľmi výhodné ceny a zároveň poskytnúť klientovi vysokú kvalitu pri tlači kníh.

Startupistom, ktorí napísali svoju prvú knihu vieme samozrejme pomôcť s tlačou, ale veľmi radi im poradíme aj to, ako a kde získať financie na vydanie knihy, aby mali čo najnižšie náklady. Taktiež im poskytneme rady a tipy ako čo najvhodnejšie zvládnuť distribúciu kníh. V prípade, ak nemajú startupisti predstavu o grafike, štruktúre či iných náležitostiach, ktoré sú potrebné pre vydanie a tlač knihy, aj o tomto všetkom sa vieme spoločne porozprávať a nájsť čo najvhodnejšie riešenie na mieru. Viac sme o tom písali v našom blogu tu: https://www.polygrafcentrum.sk/takto-sa-plni-sen-alzbeta-janosikova-tvoja-kniha-do-kabelky/

Či už pri startupistoch alebo pri ostatných klientoch, ktorí plánujú vydať alebo len vytlačiť knihu, vždy hľadáme čo najoptimálnejšie riešenia presne podľa požiadaviek zákazníka. Ak má klient požiadavku, pripravíme mu kreatívny grafický návrh a následne aj celé grafické spracovanie knihy, poskytneme poradenstvo, ktorému predchádza dôkladná analýza jeho potrieb. Zabezpečíme mu aj distribúciu či dopravu samotných kníh, pretože Polygrafické centrum s.r.o. nie je len o tlači, ale hlavne o dodaní komplexného produktu s doplnkovými službami.

Štatistiky hovoria o tom, že za poslednú dobu stúpol predaj kníh o cca 6%, čo je veľmi pozitívna skutočnosť. Preto ak máte v pláne vydať knihu, teraz je ten najvhodnejší čas, keďže marec – mesiac knihy sa už naozaj blíži a práve v marci by už Vaša knižka mohla byť v rukách prvých čitateľov.

Máte záujem o riešenie na mieru?